Tulipaner fra Holland

Tulipaner i min have er min nye interesse. Det begyndte med at jeg skulle til Holland med min mand - da vi skulle overvære en jagtmesse, ja det havde jo ikke noget med blomster at gøre,  men når jeg nu var i Holland fik jeg lyst til at købe nogle tulipaner med hjem.

21. maj 2015

Det gjorde jeg så og det har jeg ikke fortrudt - der er noget særligt over de man har købt langt hjemmefra. Jeg nyder disse tulipaner i denne tid og har også suppleret med andre tulipaner købt herhjemme - men de har sikkert også har deres ophav i Holland.

Denne tulipan hedder Tulipa gesneriana som betyder Havetulipan

Denne tulipan hedder Washington

Denne tulipan hedder dobbelt Sen Angelique

Kender du verdens størte blomsterpark? Den ligger i Holland, Keukenhof og jeg har selv et stort ønske om at komme dertil en dag. Syv millioner tulipaner blomstrer hvert år i Keukenhof - se video HER.

Tulipansæsonen i Keukenhof strækker sig fra slutningen af marts til midt i maj, men midt i april er blomstringen på sit frodigste. Keukenhof i Lisse er om foråret dækket af over 7.000.000 løg, og det er et af de bedste steder at se mange forskellige sorter tulipaner.Hvert år skifter får Keukenhof et nyt udseende, der er bygget op omkring et centralt emne. Overalt er der tulipaner og andre blomster. Selvom parken kun er åben 8 uger om året, tiltrækker den omkring 800.000 besøgende om året.

Hvis vi holder os til de danske himmelstrøg, så kan jeg godt lide at følge Claus Dalby som jeg synes er helt nede på jorden og naturligvis har en stor viden om planter og blomster. Han har selv lige været på rejse i Holland og besøgt bla. Keukenhof.

2 kommentar(er)

Skriv gerne hvad du synes om mit blogindlæg, klik her (din mail bliver ikke synlig)

2015.05.21 Skrevet af Pigen på Stigen
Hej Muntergøg. Ja planten med de blå blomster er jeg også selv meget glad for. Jeg har længe troet at det var en Læge-Hundetunge, men har nu fundet ud af at det er det ikke, men den hedder Foder-Kulsukker som gennem tiden har været brugt både som foder, lægeurt og prydplante.
2015.05.21 Skrevet af Muntergøg
Ja de er vældig kønne. Tulipanerne. Den blå staude til højre For de hvid/rosa tulipaner. ser også interessant ud. M