To opskrifter på hvordan du kan tilberede haren du har skudt

Den første ret er lavet i en Römertopt / stegeso - længere nede på siden kan du se hare-ragout

Har du smagt haresteg?

Det er jo sjældent at man får det serveret.

Men jægere og jagttid og haresteg passer vel meget godt sammen, så her får du en opskrift.


Jeg har en Römertopt som jeg er meget glad for til
sådanne retter.


Nogle gange har jeg lavet hare som en hel steg,
men denne gang valgte jeg at skære haren op i
pæne store stykker.

 

Jagttid

Husk endelig at skære hinderne af - det er ikke helt nemt men det kan godt betale sig da det ikke smager godt og en meget skarp kniv hjælper godt til. Læg mærke til hvor mørkt råt harekød er - det går næsten over i den lilla farve. 

Rå kartofler og gulerødder og løg ned i en Römertopf - blandet med lidt olie, salt og et valgt krydderi - fx. timian, rosmarin eller enebær. Vælg kun eet krydderi. Herefter harestykkerne ovenpå og salt og peber på harekødet og så låg på. Ind i ovnen på 190 grader (ikke forvarmet, da Römertopfen skal varmes med op) og hvis du har svært ved at få plads til den i ovnen, så kan du vælge at stille den i en bradepande som du stiller på nederste rille i ovnen, så får du nemlig et par cm foræret i ovnens højde. Steges i en times tid ......og så er retten klar til servering. Husk geleén og andet tilbehør hvis du synes det er nødvendigt. Hare smager dejligt. Velbekomme.

Den næste ret er lavet som ragout og jeg linker her til en super opskrift lavet af en anden person

Som nævnt var dette et lækkert måltid - jeg sprang dog kastanierne over i retten, men det behøver du jo ikke at gøre. 

 

Kartoffelmos med godt med bacon og svampe er skønt tilbehør.

 

Vi nød begge retten meget herhjemme.

2 kommentar(er)

Skriv gerne hvad du synes om mit blogindlæg, klik her (din mail bliver ikke synlig)

2015.05.12 Skrevet af Pigen på Stigen
Hej Mosekone - tak for din lille historie om din betænksomme jæger-far. Det er interessant at stort set alle jægere er meget glade for dyr og det kan virke lidt "omvendt" for andre. Men jeg kan fortælle at jeg selv er jæger og det laver jeg en blog om en anden dag.
2015.05.12 Skrevet af Mosekonen
Haresteg hører til mine barndomsminder. Det smagte godt og jeg kan stadig høre lyden, når der blev tygget i et hagl og den ramte tallerken, når den blev spyttet ud. Min far gik en smule på jagt, men ikke som så mange andre, da han ikke nænnede at skyde dyrene. Mange gange gik han tur med *bøssen* uladt, for at give vores jagthund en oplevelse. Heldigvis var der andre i familien, som ivrigt brugte den dygtige hunds evner.