Nudging

Nudging er at interessant ord - "to nudge someone" betyder "at give een et puf".

Og det er lige præcis det det handler om.

Man kan illustrere det med en elefantmor, der kærligt skubber elefant-ungen. Det gør den tit og mange gange, men altid ment i kærlighed. 

Det handler om at skubbe hinanden i den rigtige retning.

11. november 2015

Det handler om at gøre livet lettere for sig selv - samtidig med at vi gerne selv vil bestemme hvad vi gør. Men vi ligger alle under for en masse vaner og uskrevne regler og også vores egne svagheder, så derfor har vi alle brug for at blive skubbet i den rigtige retning, det være sig hvad mad angår, kondi, oprydning, arbejde og mange andre hverdagsting.

I nogle byer har man lavet det sådan at de skraldespande som står på byens Torv siger TAK når der bliver smidt affald i dem. På den måde kan man jo godt regne ud at det animerer / puffer til folk i den gode retning, så de får smidt affald i skraldespandene og ikke på gaden.

En anden form for nudging kan være det danske system med PBS (PengeinstitutternesBetalingsService). Man bliver hjulpet / puffet til at få betalt sine regninger, da de er tilmeldt en ordning, men det kan også have en negativ side, da nogle mennesker føler at de mister overblikket over deres egen økonomi; de kan ikke længere 

 

 

 

huske hvad pengene går til eller hvor de forsvinder hen. Men de får i det mindste ikke rykkere.

Nudging er et "must" at nævne når talen falder på mad.

Man hjælper jo netop hinanden til at træffe bestemte valg når man puffer til hinanden. Både gode og sunde valg, men også dårlige og uheldige valg. Men start med at puffe til dig selv - på den gode måde.

Fx. ved at ændre på miljøet omkring spisningen, så kan man gøre den sunde løsning til den nemme løsning.

Bare sådan en enkel ting som at små tallerkener får een til at tage små portioner og store tallerkener får een til at tage store portioner.

Hvis der ligger nogle skrællede gulerødder i bilen på sædet ved siden af een - så skal de nok blive spist når man sidder i kø. Men man skal jo lige sørge for at de ligger der.

Mandag den 30. november 2015 holder diætist Stine Junge Albrechtsen og Lotte Juul Madsen et foredrag som hedder "Slip Madens Magt" i Faxe Sundhedscenter på Præstøvej 78 i Faxe.

Dørene åbnes kl. 18.30 og billetter kan købes i forsalg indtil 28. november 2015 kl. 12 via billetto.dk. Resterende billetter kan købes på dagen fra kl. 18.15 til en højere pris.

Jeg vil glæde mig til at høre dette foredrag.

Ses vi?

Foredraget er nu holdt og jeg blogger om det i en senere blog.

Læs med og klik HER.

2 kommentar(er)

Skriv gerne hvad du synes om mit blogindlæg, klik her (din mail adresse bliver ikke synlig)

2015.11.15 Skrevet af Pigen på Stigen
Det lyder rigtig godt - så ses vi dér. Jeg tror der kommer mange; det er jo et interessant emne.
2015.11.12 Skrevet af Genboen
Utrolig spændende, så jeg har også købt billet til den 30.11.2015. Vi ses.