Peanutbuttersmåkager

Eric holder gåsejagtsforedrag i Sverige i disse dage for en lille gruppe dedikerede gåsejægere og jeg forslog at han kunne få nogle hjemmebagte småkager med til kaffen til sine "elever" - mange jægere har jo også en sød tand. Så det takkede han ja til.

Så jeg kiggede i mine opskrifter og fandt denne opskrift på jordnøddesmåkager.

Altid sjovt at prøve en ny opskrift og det endte da også med en succes.

Supernemme at lave og derfor vil jeg dele opskriften her på min blog.

 

100 g peanutbutter (jordnøddesmør) det er ligemeget om det er crunchy eller creme

100 g blødt smør eller margarine

100 g sukker

100 g brun farin

200 g mel

1 aeg

½ tsk vanille

½ tsk salt

½ natron

25. september 2015

Du pisker først sukker og blødt smør sammen til en fast masse og når det er pisket blander du resten af ingredienserne i.

Dejen trilles til faste kugler der trykkes flade med en gaffel.

Bages i ovnen i 7 min på 180 grader.

Herunder har jeg vist det glas peanutbutter jeg har anvendt; som du kan se indeholder det 350 g - så det er kun 1/3 man skal bruge til een portion småkager - man får ca. 70 småkager ud af een portion.

Den enste fejl jeg lavede var, at jeg gav Eric alle småkagerne med i flere små boxe - jeg glemte at jeg skulle have taget nogle fra til mig selv til min eftermiddagskaffe ;- (

God bagelyst til dig.

7 kommentar(er)

Skriv gerne hvad du synes om mit blogindlæg, klik her (din mail bliver ikke synlig)

2015.11.01 Skrevet af Pigen på Stigen
Selvtak Annette - ja jeg har også selv bagt dem op til flere gange her den sidste måned og de passer også godt ind i vintertiden, synes jeg. Så jeg skal også igang igen.
2015.11.01 Skrevet af Annette
Mmm de lyder lækre søde dem tror jeg da jeg skal prøve at bage tøsen og jeg elsker alt med peanutbutter tusind tak for opskrift knus😍😋
2015.09.29 Skrevet af Marianne
Buona idea. At bage til italiensk holdet ;-). Men vent til jeg er tilbage fra Italien. De lyder lækre de kager. Ummm. Arrivederci.
2015.09.25 Skrevet af Pigen på Stigen
Nå ja, klart du troede det - når jeg lige har skrevet at jeg går til italiensk. Men jeg må hellere gå stille med dørerne, ellers bliver jeg bare sat til at bage italienske småkager til klassen ;- )
2015.09.25 Skrevet af Genboen
Uhm de lyder rigtig gode, og troede da jeg læste overskriften på dagens blog at det var italienske kager du havde bagt;)
2015.09.25 Skrevet af Pigen på Stigen
Ja jeg gir dig ret. Jeg har også overvejet om jeg skulle gå ud og bage en ny portion, men jeg er alene hjemme så jeg kommer jo nok til at spise dem allesammen selv, så derfor lod jeg være med at bage en ny portion ;- )
2015.09.25 Skrevet af Emma
Ja hvem der bare havde en småkage. Lige nu. .!!!! Hilsen....emma