Eric og jeg kan godt lide at gå på fugleudstillinger. Senest har vi været på en fugleudstilling for stuefugle/papegøjer og deslige og mit ønske var at købe et par Lovebirds - små papegøjer som er 14 cm lange.

Lovebirds er en fællebetegnelse for dværgpapegøjer og det skønne er, at disse fugle sidder op af hinanden hele dagen og nusser, pusser, snakker og ser meget forelskede ud og holder sammen hele livet.

De Lovebirds jeg var på udkig efter, var dem som kaldes Agapornis Fischeri i farven voilet og mine forventninger blev indfriet da jeg mødte Peter Schiang på udstillingen. Peter Schiang er utrolig flink og giver god vejledning og jeg fik købt mit skønne Lovebirds ægtepar; violette og med hvid ring om øjet. 

Disse dværgpapegøjer kommer fra Afrika og navnet Agapornis kommer af de græske ord "agape"= kærlighed og "ornis"= fugl og det bliver så til kærlighedsfugl.

Mine to kærlighedsfugle har jeg meget glæde af – det har et stort bur hos mig, mens de venter på at vi en dag bygger en udendørsvoliere. Det er også skønt at opbygge et godt forhold til dem - de er vant til  mig og jeg er vant til dem. De snakker og pipper og har det skønt og går lydigt i seng hver aften kl. 20 - meget sødt.

Min plan for næste projekt er lidt i stil med Peter Schiangs video fra YouTube bemærk at alle dværgpapegøjerne har hvid ring rundt om øjet, der findes nemlig også en art som IKKE har hvid ring rundt om øjet.