Kender du Pondus?

20. marts 2015

Kender du Pondus? Det gør du sikkert, han er trods alt en kendt figur, om ikke andet fra børnebiblioteket hvor mange børn har læst bogen ”Pingvinen Pondus i Zoologisk Have”. En kongepingvin som en forfatter fandt på at give et rødt tørklæde på i sin børnebog og så oplevede Pondus alt muligt blandt de andre dyr i Zoo. Pingvinen var både maskot og logo for Landmands-banken. Jeg er selv fra den årgang hvor man fik en plast Pondus sparebøsse fra Landmandsbanken og hvis man var særlig engageret kom man også med i Pondusklubben.

Senere – i 1976 -  kom Landmandsbanken til at hedde Den Danske Bank og her nærmer vi os den tid hvor jeg var ved at komme i de skoleklasser hvor der var mulighed for at komme i praktik ude i erhvervslivet. Jeg var ikke i tvivl; jeg ville være bankassistent. Så derfor gik jeg målrettet til den nærmeste Danske Bank og spurgte om jeg kunne komme i praktik en uge og det gik som smurt og alle papirer blev bragt i orden til mit praktikforløb.

I banken nød jeg hvert minut og fik også lov til at ”sidde i kassen”, ja jeg var jo kun praktikant, men ham der skulle undervise mig var en rigtig ”farfar-type” og han tog mig under sine vinger. Jeg nød at være på ”min rette hylde” og da forløbet var slut fik jeg en Pondus fra keramikværkstedet Knabstrup. Den har jeg så passet på lige siden……og her taler vi altså om 25 år. I 25 år har jeg passet på at den ikke faldt på gulvet og passet på at næbbet ikke fik stød og måske allervigtigst: at nøglen ikke forsvandt.

Men altid skal jo ha’ en ende og derfor besluttede jeg for et par uger siden at sætte min Pondus på Den Blå Avis – jeg satte den i til ca. 500 kr da jeg synes at have set andre til salg til 400-600 kr. Der gik ikke lang tid og jeg fik en henvendelse og jeg fik solgt min Pondus til prisen og køber fik også min Pondus historie med på vejen – måske er det meget sjovt at vide lidt om dens liv – den er trods alt 25 år gammel – og jeg var stolt af at kunne levere den med originalt halstørklæde og nøgle. Farvel Pondus, min ven.

1 kommentar(er)

Skriv gerne hvad du synes om mit blogindlæg, klik her (din mail bliver ikke synlig)

2015.04.02 Skrevet af Annette
Hvor er det bare hyggeligt at høre en historie om noget man selv husker føles dejligt og trygt 😍😘🐧