Kanin i estragonsauce med spinat

 

Har du mulighed for at skaffe kaninkød?   og lave denne ret?

 

Kaninkød er en dejlig spise.

 

Alle opskrifter med kaninkød kan også anvendes med kyllingekød i stedet.

 

Opskrift kan downloades længere nede på siden her.

 

 

 

 

 

Velbekomme

Denne kanin vejer 1550 slagtet - som den ligger her. Som du kan se er der meget godt kød i den. 

Til denne ret har jeg valgt at skære den op i mindre stykker så der også kan blive mange stykker til hver tallerken. Retten er som sagt til 4 personer.

Hvert lårstykke har jeg delt i 2 stk og hvert rygstykke/filet kan du dele i 2-3 stk. Slaget har jeg skåret op i brede strimler. På den måde synes jeg der blev mange gode stykker ud af det - og så passer kogetiden også til alle stykker kød.

Smag og farver skal der jo til i alle retter. 

Her er det estragonen med dens anis-smag som gør retten unik.

Imens retten koger........kan du gøre følgende:

Løg snittes.

Du kan også anvende tørret estragon hvis du ikke har den friske krydderurt.

Spinaten skylles og de små stængler nippes af. 

Champignon klargøres.

Kartoflerne gøres klar så de kan sættes over når retten har kogt i 40 min. Så er det hele klar på samme tid.

Som du kan se her på den færdige ret, så kan spinaten tilsættes i de sidste omrøringer i gryden. Spinaten vil dog "falde sammen" men det betyder ingenting - smag og look er godt og lækkert.

Du kan også vælge IKKE at røre spinaten med i gryden - men blot supplere med spinaten på tallerkenen. Som jeg har valgt at gøre her. Det er jo smag og behag og ser også lækkert ud.

Jeg ved at der i øjeblikket (august 2019) sælges kaninkød hos www.trivselsgården.dk (Slaglse, Vemmelev, Vestsjælland) - som jeg naturligvis vil anbefale.