Jeg har været på fisketur

Maj måned er en skøn forårsmåned som jeg tror de fleste af os har glædet os til.

Men maj måned er også ensbetydende med at vores kyster og fjorde bliver invaderet af den løjerlige blanke fisk med det lange næb med det latinske navn Belone Belone, sagt med andre ord HORNFISKEN.

Hornfisken er en glubsk rovfisk som ikke alene er sjov at fange, den er også meget velsmagende. Her hos os steger vi for det meste hornfisken, men hornfisken er også en god kogefisk og en ting som måske er ved at blive glemt er, at hornfisken egner sig godt til at ligge i gelé-lage - det kan jeg da huske jeg har lavet til min svigermor. Man kan faktisk stadig i butikkerne købe hornfisk i gelé.

Hornfiskens grønne ben virker måske næsten giftig på nogen - men vær ganske rolig, fisken er ikke giftig. Dét at benene er grønne synes jeg kun gør det nemmere at fjerne benene inden spisning.

Hornfisken har mange grønne skæl som normalt klistrer sig til alt omkring dem. Nogle gange når jeg har renset hornfisk så kan jeg længe efter blive ved med at pille grønne skæl af mine fingre som nærmest har limet sig fast til mig, så derfor ordner jeg ikke hornfisk men lader min mand gøre det ;-). En god idé er, at man kan anvende vinylhandsker når man skal ordne hornfisk. Gode billige handsker til manden fåes her i Biltema eller hos Harald Nyborg.

Knæk og bræk ...som man siger.

 

11. maj 2015

Smukt er der ved Faxe Ladeplads havn - og to flotte svaner var lige i udsigten 

Eric tager sig af det praktiske og sørger for at jollen kommer i vandet

Min helt egen skipper

Efter 8 min fik jeg min første hornfisk - rigtig vellykket....

Denne lille mini sværdfisk er super sjov...

...at fiske efter og man kan jo være sammen ...

...som familie – både når man fanger dem og spiser dem.

Smuk aften i maj ved Faxe Ladeplads

 

 

Dejlig afslutning på en god fisketur - uhm

4 kommentar(er)

Skriv gerne hvad du synes om mit blogindlæg, klik her (din mail bliver ikke synlig)

2015.05.12 Skrevet af Pigen på Stigen
hej M.L. Så er det jo godt at jeg har gemt et par stykker i fryseren til dig ; -)
2015.05.12 Skrevet af M.L.
De hornfisk ser så lækre ud. Jeg kan næsten smage dem, M.L.
2015.05.12 Skrevet af Pigen på Stigen
Tak til Mosekonen - ja, det var også en god oplevelse for mig og jeg vidste ikke at jeg var et konkurrencemenneske, men er stolt over at jeg fangede lige så mange som min mand - he he. Altid sjovt med lidt intern konkurrence ; -)
2015.05.12 Skrevet af Mosekonen
Ihhh, nu får jeg da lyst til at tage på fisketur og lære en regnorm at svømme. Gjorde det meget en gang, men så kom der noget uld, ukrudt og mm ind i billedet. Er også helt vild med at samle ind af havets skalddyr. Dog er der lidt langt til kyst, herfra hvor jeg bor, så det sker ikke så tit. Skønne billeder fra jeres tur. De oser ag hygge.
God dag til dig