High Chaparral - hvad er det?

Er du til cowboys og indianere? Det er jeg.

Det er der vist også mange andre voksne som er - og ja naturligvis alle børn.

I Sverige i byen Hestra ligger High Chaparral som er en cowboy by.

Det hele begyndte i 1956 hvor svenskeren Bengt Erlandsson tog turen til Amerika. Denne rejse gjorde stort indtryk på ham; han var meget betaget af Amerika. I 1960 fik han mulighed for at købe 200.000 telefonpæle i Sverige af et nedlagt teleselskab og det blev begyndelsen på tankerne omkring dét at bygge et amerikansk Fort - i bedste westernstil. Straks fik han idéer om stuntmen og en restaurant med navnet Diligencen og meget mere i samme stil. Men hvad skulle stedet hedde? Han kendte den amerikanske western-serie The High Chaparral som blev vist i TV fra 1967-1971 - 98 afsnit ialt og det inspirerede ham til navnet High Chaparral som hans Fort har heddet lige siden. Selv blev han nu kaldt Big Bengt.

Grunden er på 50 hektar land og der er 265 bygninger - alle bygget op i træstolper og det ser rigtig naturtro ud (læs:westen look).

Alt dette måtte jeg naturligvis se - nu vi var var på weekend i Sverige (se forrige blogindlæg).

 

2. august 2015

Som jeg netop har antydet, så er det en stor oplevelse at se High Chaparral. Det kan kun anbefales - til både voksne og børn. Det var sjovt at se mange voksne klædt på til lejligheden; dvs voksne havde cowboyhat på, pistolbælte, pistoler, western-frakker og meget mere samt kvinder som var klædt i lange skørter og spidse støvler - ja, her taler jeg ikke om de ansatte men om andre gæster. Naturligvis var ALLE ansatte klædt på i den rigtige stil - alt fra Annie Oakley og Calamity Jane til Wyatt Earp.

 

 

 

Dét i sig selv var en oplevelse - som du kan se her.

 

 

Så var der jo også shows - lavet så børnene kunne følge med - men også mange interessante detaljer for de voksne.

Man skal jo ikke glemme Lucky Luke.

Naturligvis var han også i Byen - og glem ikke Dalton-brødrene. De var der allesammen.

Der blev opført et børneshow - og bagefter kunne alle børn få taget billeder sammen med Lucky Luke.

Måske kan du se på billeder at det var en regnfuld dag da vi var der.

Never mind - det kunne ikke ødelægge dagen for os.

Man kunne jo også vælge at tage en sejltur med Hjuldamperen og flot var det lavet med svingbro og det hele. Jeg var faktisk selv på vej over broen da lyd og lamper begyndte at blinke og bimle for nu var Hjuldamperen på vej og broen skulle svinge....som du kan se her på billederne. Superflot lavet.

1 kommentar(er)

Skriv gerne hvad du synes om mit blogindlæg, klik her (din mail bliver ikke synlig)

2015.08.02 Skrevet af Jane
Skønt sted var der for 3 somre siden. Var der med nogen venner som havde været mange gange. Herligt og opleve, det var virkeligheds tro.