• Choose language
  • Dansk
  • Engelsk
Menu Choose language
  • Velkommen
  • Skadelokkere
  • Duelokkere og karrusel
  • Kragelokkere og kragekald og duehøg
  • Lokkesvaner STOF
  • Gåsekald
  • Bramgåselokkefugle
  • Camouflagemaling af fodertønde
  • Opfriskning af egne lokkefugle
  • Flint
  • Hæklet baby-rangle
  • Kaffeskilt
  • Spis med NipNap
  • Lysestager af gevir
  • Gave-ideer
  • Soya-lys
  • Snegl i træ
  • Mjød-krus
  • Smykker
  • Røgpinde
  • Handske til dyrehår
  • Min blog
    • Bloggen
      • Tips & Tricks
        • Hvad er Black Friday?
        • Brug naturen - den er gratis
        • Nudging
        • Nudging i praksis
        • Tips & Tricks 2
        • Hjernens nye liv
        • Kan du strikke?
        • Sjov med dine billeder
        • Kender du Pondus?
      • Livet med dyrene
        • Mine vagtler
        • Vagtelæggebakker
        • Hønseguf
        • Lav din egen mel-orme-kultur
        • Mine nye fugle
        • I nattens mulm og mørke
        • Kender du en Chukar?
        • Fasankyllinger
        • Kalkunkyllinger med store fødder
        • Video fra kaningården
        • Jeg har en svaghed for ugler
        • Mine høns
        • Amerikanske bronzekalkuner
        • Dværgvagtler - et hurtigt liv
        • Lovebirds
        • Kaninungerne er nu 15 dage gamle
      • Mad og opskrifter.
        • Rabarber-tid
        • Syltede rødløg
        • Tilberedning af hare
        • Kanin i estragonsauce
        • Gåseschnitzler
        • Sunde grønsagssupper
        • Rabarber - nu er det sæson
        • Sund müsli
        • æggets dag
        • Endnu en opskrift på rabarberkage
        • Rødebede-kage med valnødder
        • Broccolifrikadeller
        • Een stor bananpandekage
        • Broccoliboller
        • Grønsagsmuffins
        • Banankage light
        • Pandekagehus
        • Rødbede-salsa
        • Spidskål á la kimchi
        • Samosa tortilla
        • Rødkål á la Pigen på Stigen
        • Blomkål à la Claus Holm
        • Hjemmelavet knækbrød uden hvedemel
        • Lillens grønne kage
        • Nemme småkager med peanutbuttercreme
        • Squash fås allevegne nu...
        • Konsulindens chokoladekage
        • Opskrift på rabarbertrifli
        • Grøn bønnesalat
        • Bag lækre klatkager
        • Uhm - smag på fiskefrikadellerne
        • Lyn brownies - når du har travlt
        • Livets Træ
      • Blomster og dekoration
        • En smuk tidsel
        • Dekorér utraditionelt
        • Tag foråret ind i køkkenet
        • Kender du en Typha fra naturen? Ja du gør.
        • Nu nikker solsikken
        • Har du en perlekurv i din have?
        • Zink til udendørs brug
        • Hvad er det man ser på markerne for tiden?
  • Kaniner
  • Vagtler og tilbehør
    • Salg af vagtler
    • Salg af drikketrug og æggesaks og æggebakker m.m.
  • Webshoppen
  • Use of PayPal
  • Rengøring
  • Kontakt

1. januar 2017

Bag lækre klatkager

Uanset årstiden så kan man altid bage nogle skønne klatkager. Ofte laver man dem i nu i vintertiden - hovedsagelige i december måned - da man jo ofte anvender resten af risengrøden som basis for sine klatkager. Men det er jo nemt nok at lave risengrød på andre årstider, så det beslutter man at man gør den ene dag og dagen efter laver man sine klatkager (kan naturligvis laves samme dag, men det føles let når man deler det over to dage).

Risengrøden (ca. 1 l færdig grød) blandes med

1 æg

2 tsk. kardemomme

2 spsk. hvedemel

en sjat mælk

2 tsk. sukker

Bages herefter i fedtstof på panden og de flyder lidt ud - og de vendes naturligvis så de også bliver bagt på den anden side. Ofte virker det særlig godt at de ikke er for store. Jeg elsker at spise dem mens de stadig er varme; jeg skal bare have solbærsyltetøj på, men jeg har lagt mærke til at andre bruger sukker og/eller sirup - ja, man bestemmer jo selv. Hvis der ellers bliver nogen tilbage, så smager de overraskende godt dagen efter - kolde - måske i din egen madpakke eller i børnenes. Det er jo en "snack" der mætter godt - den er jo fyldt med ris og æg, så det er jo ikke ligesom slik/kage.     

1. januar 2017

Print opskrift:

  • Klatkager
0 kommentar(er)

Skriv gerne hvad du synes om mit blogindlæg, klik her (din mail bliver ikke synlig)

Luk vindue
Vælg en ny blog herunder
  • Tips & Tricks
    • Hvad er Black Friday?
    • Brug naturen - den er gratis
    • Nudging
    • Nudging i praksis
    • Tips & Tricks 2
    • Hjernens nye liv
    • Kan du strikke?
    • Sjov med dine billeder
    • Kender du Pondus?
  • Livet med dyrene
    • Mine vagtler
    • Vagtelæggebakker
    • Hønseguf
    • Lav din egen mel-orme-kultur
    • Mine nye fugle
    • I nattens mulm og mørke
    • Kender du en Chukar?
    • Fasankyllinger
    • Kalkunkyllinger med store fødder
    • Video fra kaningården
    • Jeg har en svaghed for ugler
    • Mine høns
    • Amerikanske bronzekalkuner
    • Dværgvagtler - et hurtigt liv
    • Lovebirds
    • Kaninungerne er nu 15 dage gamle
  • Mad og opskrifter.
    • Rabarber-tid
    • Syltede rødløg
    • Tilberedning af hare
    • Kanin i estragonsauce
    • Gåseschnitzler
    • Sunde grønsagssupper
    • Rabarber - nu er det sæson
    • Sund müsli
    • æggets dag
    • Endnu en opskrift på rabarberkage
    • Rødebede-kage med valnødder
    • Broccolifrikadeller
    • Een stor bananpandekage
    • Broccoliboller
    • Grønsagsmuffins
    • Banankage light
    • Pandekagehus
    • Rødbede-salsa
    • Spidskål á la kimchi
    • Samosa tortilla
    • Rødkål á la Pigen på Stigen
    • Blomkål à la Claus Holm
    • Hjemmelavet knækbrød uden hvedemel
    • Lillens grønne kage
    • Nemme småkager med peanutbuttercreme
    • Squash fås allevegne nu...
    • Konsulindens chokoladekage
    • Opskrift på rabarbertrifli
    • Grøn bønnesalat
    • Bag lækre klatkager
    • Uhm - smag på fiskefrikadellerne
    • Lyn brownies - når du har travlt
    • Livets Træ
  • Blomster og dekoration
    • En smuk tidsel
    • Dekorér utraditionelt
    • Tag foråret ind i køkkenet
    • Kender du en Typha fra naturen? Ja du gør.
    • Nu nikker solsikken
    • Har du en perlekurv i din have?
    • Zink til udendørs brug
    • Hvad er det man ser på markerne for tiden?