1. januar 2017 Bag lækre klatkager Uanset årstiden så kan man altid bage nogle skønne klatkager. Ofte laver man dem i nu i vintertiden - hovedsagelige i december måned - da man jo ofte anvender resten af risengrøden som basis for sine klatkager. Men det er jo nemt nok at lave risengrød på andre årstider, så det beslutter man at man gør den ene dag og dagen efter laver man sine klatkager (kan naturligvis laves samme dag, men det føles let når man deler det over to dage). Risengrøden (ca. 1 l færdig grød) blandes med 1 æg 2 tsk. kardemomme 2 spsk. hvedemel en sjat mælk 2 tsk. sukker Bages herefter i fedtstof på panden og de flyder lidt ud - og de vendes naturligvis så de også bliver bagt på den anden side. Ofte virker det særlig godt at de ikke er for store. Jeg elsker at spise dem mens de stadig er varme; jeg skal bare have solbærsyltetøj på, men jeg har lagt mærke til at andre bruger sukker og/eller sirup - ja, man bestemmer jo selv. Hvis der ellers bliver nogen tilbage, så smager de overraskende godt dagen efter - kolde - måske i din egen madpakke eller i børnenes. Det er jo en "snack" der mætter godt - den er jo fyldt med ris og æg, så det er jo ikke ligesom slik/kage. 1. januar 2017
Skriv gerne hvad du synes om mit blogindlæg, klik her (din mail bliver ikke synlig)