Fasankyllinger

Det er nu tiden hvor fasanernes æg udklækkes og det er jo ikke noget man som sådan kommer til at opleve da det jo sker skjult i naturen. Dem der udklækkede allerede i maj måned har jo også haft en hård start med al den regn og kulde som vi har haft. Selvom de kan krybe ind under deres mor, så er der mange som mister livet, da fasankyllinger er meget skrøbelige og sarte.

Selvom de minder meget om hønsekyllinger, så er de bestemt ikke så stærke og modstandsdygtige som hønsekyllinger er.

Vi ønsker flere fasaner i naturen omkring vores hjem, så derfor har vi besluttet at købe nogle daggamle fasankyllinger og så vil vi få vores skruk-høns til at opdrage dem. Selvom vi har et fasanpar i vores hønsegård, så kan man ikke bare bestemme at hunfasanen skal kunne "tage mod" de små fasankyllinger - det vil hun ikke. Og hun har ikke selv været interesseret i at udruge sine egne æg, så det ser ud til at hun SELV VIL BESTEMME HVAD HUN VIL. Men vi klarer os bare på anden vis.

Som sagt har vi en del skruk høns og de vil hellere end gerne tage mod de mange små fasankyllinger og i løbet af få timer betragter de fasankyllingerne som deres egne. Vi har sørget for læ for vinden - og hønemor sørger jo også få læ og varme, så de skal nok vokse sig store, så vi kan slippe dem ud i naturen og nyde dem de næste mange år.

11. juni 2015

Daggamle fasankyllinger - og du kan høre vores gæs i baggrunden

Høne som lærer sine nye fasankyllinger at kende.

3 kommentar(er)

Skriv gerne hvad du synes om mit blogindlæg, klik her (din mail bliver ikke synlig)

2015.06.12 Skrevet af Pigen På Stigen
Ja, Lilli - du er mere end velkommen. Du kan få lov at passe dem når vi skal på sommerferie!
2015.06.11 Skrevet af Lilli
hvor er de skønne. glæder mig til at se dem!
2015.06.11 Skrevet af L.
sikke mange fasankyllinger de er velnok skønne ..