En tur til Håcksvik i Sverige

Eric og jeg ville gerne en lille tur "ud i det blå" - bare en forlænget weekend og vi besluttede os for at turen skulle gå til Sverige.

Der er jo mange muligheder i Sverige - og man må jo sige at det er "tæt på".

Da vi ikke var i særlig god tid med planlægningen var vi glade for at kunne benytte www.airbnb.com og fandt hurtigt et logi 2½ times kørsel fra den svenske side af broen op igennem Sverige.

Vi havde ikke nogle bestemte planer; andet end at nyde naturen og ikke kigge på klokken.

Efter en flot tur over broen og en skøn tur op gennem første del af Sverige, kom vi frem til vores B&B i en meget lille by som vi slet ikke vidste eksisterede, nemlig Håcksvik.

Som man kan se på billedet så havde det regnet en del den dag i Håcksvik og hvad vi ikke vidste var, at det faktisk ville regne hele weekenden ;-(

Men når man har fri har man fri - og så skal vejret jo ikke ødelægge tingene for een, vel!

Da vi havde hilst på vores værter og set vores værelse - kørte vi straks ned til een af de 100 søer som er i området omkring Håcksvik. Ja, jeg skriver ikke forkert - der er 100 søer i området.

Vi ville se solen gå ned mens vi nød en kop kaffe og vi fandt et sted med en slags flydebro hvor der var to stole og et bord. Vi følte os meget velkomne ;-)

Som vi sad der og drak kaffe - hørte vi plask i vandet (det var nok en fisk!) og længere ude i den store sø kunne vi se omridset af den fugl som hedder Lom.

Eric kunne høre den kalde og besluttede sig for at "snakke" med den og kalde tilbage.

Det lykkedes og "vi havde kontakt" - ja jeg havde jo ikke meget kontakt med Lommen - jeg nød bare at lytte til deres "samtale" og se andre Lommer komme til og deltage og til sidst fløj de alle op og væk.

Som billedet viser var det en rødstrubet lom.

Om lørdagen får vi talt lidt mere med vores værter og det viser sig at Fruen i huset er dansk og Manden i huset er hollænder.

De driver en lille café som er meget kendt for sine hollandske pandekager - du tænker måske: en pandekage er en pandekage - men næ, nej, dér tager du fejl. Hollandske pandekager er lavet af særlig mel fra Holland og det er med bacon og ost. Ja desværre var vi ikke selv så meget hjemme på vores logi, så vi fik ikke smagt det - men det skal vi en anden gang.

Så det var et meget internationalt logi - mange sprog blev talt og vi boede på det danske værelse som var i farverne rød og hvid - men de udlejer også det hollandske værelse som er holdt i orange farver og så et svensk værelse - ja, du har nok gættet at det var blåt og gult.

Vi så desværre ingen elge på vores tur - men vi så en del gæs og også flere traner som er meget almindelige i Sverige - (se det sidste billede på bloggen)

 

Vi kan varmt anbefale at bo os Aad & Suna Bijland

Email: Parksater@gmail.com