Squash fås allevegne nu.....

Squash er næsten for gode til at man bare går forbi dem - de ligger der store og flotte og skriger "Sundhed" og man synes bare man skal bruge dem til noget.

Hvis man bor på landet kan man være heldig at der er en "vej-bod" hvor man kan købe dem billigt. Man kan også være så heldig at man har en flink nabo som giver ud af de squash som hun selv dyrker. En anden mulighed er at man måske selv dyrker dem! Og endelig er der den mulighed at man køber dem i butikkerne.

Jeg har valgt at bage nogle squashboller. Gode og smagfulde og valnøddekernerne gør at de også knaser lidt.

 

 

 

 

 

 

Du skal bruge følgende:

320 g squash

100 g havregryn

50 g solsikkekerner

250-350 g hvedemel (afhængig af hvor fugtig squashen er - men start med 250 g og tilfør mere hvis nødvendigt)

150 g grahamsmel

1 æg

2 spsk. olie

1 tsk. salt

2½ dl lunkent vand

25 g gær

mælk eller æg til pensling af bollerne

 

Begynd med at opløse gæren i vandet.

Riv herefter squashen fint og bland den med alle "de våde dele".

Herefter tilsættes alle "de tørre dele" - dog ikke lige hvedemelet i første omgang, men når du har blandet delene, tilsætter du hvedemelet og vurderer hvor fast du vil have din dej (dog ikke helt mættet med mel, så den ender med at blive tør).

Nu sættes dejen til hævning en time.

Så slås bollerne sammen. Rul en pølse og del den i 16 lige store stykker. Hver bolle formes og "afslutningen" på bollen vendes ned på bageplade. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.

Bollerne pensles. Bag bollerne i 25 minutter på 200 grader.

Velbekomme!