Samosa Tortilla pandekager

Det ligner en snack men er faktisk et helt måltid.

Ved et tilfælde så jeg en indisk pige lave disse

tortillapandekager om til en skøn ret.

Spændende at se måden hun gjorde det på og

kunne først smage den færdige ret da jeg selv

lavede det - og jeg blev på ingen måde skuffet.

Det smagte SÅ skønt- faktisk var det svært ikke

at spise det hele - men synes jo også jeg skulle

dele med min mand!.

Han var ligeså begejstret for retten som jeg selv var.

 

Go fornøjelse hvis du selv vil prøve.

Jeg valgte at lave guacamole til m.m.

 

 

 

 

24. januar 2016

Du begynder med at lave en portion gyros eller lignende - brug hvad du har af kød og lav det spicy. Bland evt. tomatpuré i så det er lidt fast - lav det ikke for "vådt". Godt med krydderi og salt og peber. Koges igennem - kan evt. laves dagen før og stå i køleskab. Behøver ikke at være varmt når du begynder at lave maden - men ender med at blive varmt til sidst.

Her ser du ganske almindelige store tortillas som er anvendt til denne ret.

De stykker som du skal bruge skal være ca. 4 fingre brede....så egentlig bliver der kun to stykker ud af een pandekage. Du vælger naturligvis selv om du også vil lave mini samosa tortillas af resterne som du skærer fra.

Det er disse stykker som skal anvendes og foldes.

Du må lige selv finde fidusen med at folde den rigtigt - dette jeg viser her ender faktisk med at blive bagsiden af trekanten. Men den skal jo lige limes sammen med æg for at kunne holde sammen på det hele. Brug KUN æggeblommerne - ikke hviden. (jeg brugte 4 æggeblommer til denne pakke tortilla)

Så er fyldet kommet i - og der "limes" igen med æggeblommerne.

Skal lige ligge et øjeblik og tørre - så er det en god fast "tortillakage" som kan steges/koges.

Jeg steger dem i olie - olie som er rigtig godt varm - og bruger min hulske så tortillaen kan dryppe lidt af og så der ikke bliver for meget olie andre steder end i gryden. Jeg ligger den kogte tortilla på sugepapir eller på kraftig køkkenrulle.

2 kommentar(er)

Skriv gerne hvad du synes om mit blogindlæg, klik her (din mail adresse bliver ikke synlig)

2016.03.16 Skrevet af Pigen på Stigen
Tak Helle - jeg er naturligvis glad for din kommentar. Go' fornøjelse når dagen oprinder hvor du vil lave tortillas.
2016.03.16 Skrevet af Helle Pedersen
De ser spændende ud, dem vil jeg prøve at lave en dag. Gemmer lige siden og tak for den flotte beskrivelse af fremgangsmåden.
Hilsen Helle P😀