Konsulindens chokoladekage

Jeg kan nu godt selv lide at købe en kage hos Bageren, men det er nu også dejligt med hjemmebag.

Så i dag besluttede jeg at bage Konsulindens Chokoladekage - den er jeg faktisk vokset op med og derfor er den altid hyggelig at bage.

Den er god og nem til alle aldre; det er een af dem jeg selv lærte af bage da jeg var mindre - næsten uden hjælp og alene i køkkenet ;-)

 

Du skal bruge følgende:

3 hele æg

½ dl stærk kaffe

250 g sukker

1 tsk. vanilla

150 g mel

3 spsk. cacao

1 tsk. bagepulver

25 g margarine (smeltes og afkøles)

50 g smuttede, hakkede mandler 

Begynd med at sætte margarinen til smeltning (svag varme). Margarinen skal først anvendes senere.

 Tag så de hele æg og den kolde stærke kaffe og pisk det så det skummer. Sukker og vanilla piskes i og nu bliver det skummende og tykt.

Mel, bagepulver og cacao blandes sammen for sig og blandes med håndkraft i den skummende blanding - ved brug af en dejskraber eller lignende. Herefter tilsættes det afkølede smør og de hakkede mandler.

Dejen fyldes i et smørsmurt, melstrøet fad og bages 50-60 min ved 170 grader.

Velbekomme!

En sjov idé.

Du kan bruge denne kagemasse til fx. en kagemand.

Nu havde jeg tilfældigvis en kagemand-skabelon - du har måske en anden slags.

Vær opmærksom på at du ikke skal bruge al dejen - da den så vil flyde ud over...jeg brugte det meste og lavede så en lille kage (til mig selv) ved siden af.

Jeg smurte/sprayede formen inden start

Bemærk - det er jo bagsiden som er fin og glat (evt. med mønster)

Børnene kan jo også selv pynte!

Jeg er begyndt at udskifte mit kaffedrikkeri med the.

Altid dejligt med the - det er jo bare en ny vane man skal ind i.

Da jeg fik købt Fredsteds lakrids-the - blev det jo også meget nemmere at undgå kaffen - selvom den ikke helt er lagt på hylden. Jeg bestemmer jo selv.

Lakrids-the smager skønt.

Forandring fryder.