Hjemmelavet knækbrød uden hvedemel

Hvis vi ellers ikke er på arbejde, så er vi måske lidt mere hjemme for tiden eller i det midste lidt mere indenfor i huset for tiden, da mørket jo hurtigt falder på.

Det giver mulighed for lidt flere sysler i køkkenet, hvis man har lyst til den slags.

Her har jeg lavet knækbrød på den helt særlige sunde måde - og uden mel - men med masser af knas og kerner.

Du kan nok se på billedet at knækbrødet ikke er helt kantet og skarpt og det er også lidt mere porøst, men det smager skønt.

Har du også lyst til at prøve - så får du opskriften her nedenfor:

 

6. december 2015

Opskrift:
2 dl hørfrø
1½ dl græskar-kerner
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 tsk salt
1½ dl koldt vand
1 æg

Alle frø og kerner hældes i en skål. Salt og vand og ægget som lige er rørt med en gaffel hældes over. Rør det hele sammen og lad dejen passe sig selv en times tid. Dejen virker utrolig våd, men frøene vil opsuge noget af væden - vent og se.

Efter en time er dejen stadig ikke fast - men du beklæder en bageplade med bagepapir (også op af siderne). Dejen hældes ud på bagepapiret og du klapper dejen langsomt ud fx. med din dejskraber. Sørg for at der ikke er store mellemrum i dej-fladen. Bages i forvarmet ovn på 125 grader i 1,5-2 timer. Efter denne tid kan du tage dit kæmpe-knækbrød ud af ovnen og knække det i mindre stykker som fx. passer til din kagedåses størrelse.

Knækbrødet holder sig sprødt i flere dage - men ofte bliver de spist inden ;-)

God fornøjelse.